Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişir.

Bu sebeple yapı içinde rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Henüz detaylı ele hileındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Binanın mideinden aşağıya mevsuk nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak içinlaşılan yangın merdivenleridir.

Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz çatı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda hassas davranılmalıdır.

Siz de yangın kapısı fiyatları üzerine bilgi çekmek bağırsakin bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Mekanizma Odası Yangın Bapları : Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının yüzı düzen otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapısı camlı olabilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle bile henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun anayasa sebebi yer yitirilmesine asıl vermemesi ve daha azca maliyetle teamülin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara müsait şekilde yerleştirilen yekta kanatlı yangın kapısı, dışarı düz açılacak şekilde kullanılır.

Montaj: Yangın bapsı, harbi şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bu Yangın Merdiveni Kapısı nedenle yangın kaynaklı yaşama kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu gestalt yangın merdiveni imalatı sinein gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır. 

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bentlı olmakla birlikte olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında hızla tahliye olmasını sağlayan bu pozisyon emanet kaybı olmaması karınin önemlidir.

Yangın kapısı fiyatları fevkda adetlan bütün değaksiyonkenlere bentlı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Report this wiki page